Top Creation Nieuws overzicht

Nieuws uit de wereld van Sophie

Hoorde u al van interactieve winkelruiten?

Ons leven zal zich in de toekomst meer en meer rond beeldschermen afspelen. Dat werd mij jaren geleden door iemand van Microsoft ingefluisterd, toen hij de strategie van deze gigant uit de doeken deed. GPS-toestellen, televisie, computer, mobiele telefoon, domotica, … beeldschermen zijn een belangrijk deel van ons dagelijks leven geworden.

Apple’s iPhone bewijst al hoe creatief we met beeldschermen kunnen omspingen. Daarom vind ik het volgende praktijk voorbeeld ook zo leuk.

Stassen Hifi uit Nederland zocht een creatieve manier om hun klanten te informeren over hun verhuizing. Daarom besloot het bedrijf de etalage op de oude locatie aan de Vleesstraat in Venlo te veranderen in een groot touchscreen. Als voorbijgangers de interactieve etalage aanraken, krijgen ze informatie over de nieuwe locatie en over producten en aanbiedingen. Het is geplaatst door Touching Media die hiermee naar eigen zeggen de grootste interactieve etalage van Nederland heeft geplaatst.

Dit is leuke interactieve communicatie. Misschien verschijnt er in de toekomst wel een kunstmatige medewerker aan wie we buiten, op de stoep, vragen kunnen stellen. Het is een ferme stap in de richting van het opzetten van een dialoog via buitenreclame. Daarom is het ook zo sterk.
 

Pagina 1 van 1 pagina's